Uw verzekering - FysioTenT

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Uw verzekering

Vergoedingen

De vergoeding van uw zorgverzekering kan uit twee gedeelten bestaan : de basisverzekering en de eventuele aanvullende verzekering.

Basisverzekering:

Uw basisverzekering vergoedt de kosten voor fysiotherapie bij chronische aandoeningen. (niet alles, zie onder verzekeraars) Daarnaast worden uit de basisverzekering ook de kosten vergoed van behandeling na een operatie (zoals bij een nieuwe heup of knie, of na een breuk die operatief hersteld moet worden). Iedereen is verplicht een basisverzekering te hebben.

Aanvullende verzekering:

Een aanvullende verzekering vergoedt de fysiotherapie-behandeling van klachten en aandoeningen die niet uit de basisverzekering betaald worden. U kunt daarbij denken aan sportblessures, rug- en schouderklachten, spanningshoofdpijn. Hoeveel behandelingen Uw aanvullende verzekering vergoedt hangt af van het type aanvullende verzekering dat U afgesloten hebt: sommige verzekeringen vergoeden maar 6 behandelingen fysiotherapie per jaar, sommige vergoeden onbeperkt (dus zoveel als U nodig hebt). Soms kan het daarom verstandig zijn een ander type aanvullende verzekering af te sluiten.

Het hebben van een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar dat betekent wel dat U de kosten die niet door de basisverzekering vergoed worden zelf zult moeten betalen.
U ontvangt in dat geval een rekening.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu